Istoric

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Chiar dacă primele încercări de asociere ale elevilor dintr-o școală au apărut în primii ani de după 1990, abia în 1999 apare primul Consiliu Județean al Elevilor, la Dambovița, format însă la inițiativa cadrelor didactice. Primul CJE independent, apărut din nevoia de asociere a elevilor la nivel județean apare 3 ani mai târziu, la Cluj, în 2002.

Crearea unui cadru legislativ,  în anul 2005, care favoriza ideea de asociere a elevilor în structuri școlare(CȘE) favorizează întărirea rețelei si creșterea numărului de elevi care își dedică timpul reprezentându-și colegii.

A doua întâlnire națională a reprezentanților elevilor a avut loc la Cerbu, jud. Constanța, în perioada 28 iulie – 4 august 2006, întrunire în care s-a lucrat intens la prima versiune a ROF CNE, document care a fost înaintat Ministerului Educației pentru aprobare.

Prima întâlnire a elevilor reprezentanți la nivel național are loc în anul 2006, în perioada 23-25 martie la Călimănești,  jud. Valcea, când se stabilesc priorități pentru dezvoltarea organizațională CNE.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.